Night Match 2016 - Υπό το φως το φεγγαριού

156nightm1

Το 3ο Night Match πραγματοποιήθηκε με γεμάτο φεγγάρι πλησίον του Εντευκτηρίου του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος τα βράδια της Παρασκευής 16 και του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου. Από το Άκη Τσαρούχη

Το 3ο Night Match 2016 πραγματοποιήθηκε με γεμάτο φεγγάρι και από το Εντευκτηρίο Λιμένος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος τα βράδια της Παρασκευής 16 και του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου.

Η ιστιοπλοΐα την νύχτα ή με κλειστά τα μάτια είναι μια πρακτική που πολλοί προπονητές χρησιμοποιούν σε υψηλό επίπεδο ώστε να βελτιώσουν την αίσθηση στους αθλητές τους. Άλλωστε την νύχτα που η όραση δεν βοηθάει, ο ιστιοπλόος βασίζεται στις άλλες του αισθήσεις. Έτσι, ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί πάντα μια ιδιαίτερη πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες.

156nightm2

Για τους κριτές καθώς και για την επιτροπή αγώνα, η πρόκληση είναι εξίσου μεγάλη. Το στήσιμο του στίβου αλλά και το umpiring την νύχτα δεν είναι εύκολη υπόθεση για κανέναν. Μετά από τόσες διοργανώσεις, το Match Race Academy του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί και σε αυτή τη πρόκληση.

Ο αγώνας αυτός χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά μικρές εντάσεις και πολλές ώρες αναμονής μέχρι να στρώσει ο αέρας και να ξεκινήσει η διαδικασία του round robin. Η αναμονή των ιστιοπλόων στο εντευκτήριο του ΝΟΕ με τη μοναδική θέα είναι πάντα ευχάριστη. Η ώρα περνάει ακόμα πιο εύκολα και λόγω της ζεστής παρέας που έχουν δημιουργήσει οι match racers του ΝΟΕ.

156nightm3

Νικητές στο φετινό Night Match, οι ομάδες των Πολιτόπουλου, Καλδή και Παπαγεωργίου ανάμεσα σε 6 ομάδες κατέλαβαν την 1η, 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Το επαμειβόμενο κύπελλο θα το κρατήσει η ομάδα του Πολιτόπουλου για μια χρονιά για να το διεκδικήσουν οι συμμετέχοντες στο Night Match 2017 που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Ιουλίου.

156nightm4

Το Match Race Academy είναι το μοναδικό κέντρο στην χώρα που καλλιεργείται το Match Racing, την πλέον μοντέρνα τάση στην ιστιοπλοΐα. Η ένταση και το θέαμα που προσφέρει, προσελκύουν ολοένα και περισσότερους οπαδούς ενώ το γεγονός ότι είναι μια από τις οικονομικότερες μορφές του αθλήματος της ιστιοπλοΐας το κάνουν να γνωρίζει παγκοσμίως μια πρωτοφανή άνθιση. Στο Match Race Academy, χρησιμοποιείται η ένταση του στενού συναγωνισμού που δημιουργείται ώστε ο μαθητής να μαθαίνει σωστά, γρήγορα και διασκεδαστικά ιστιοπλοΐα!

 

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Από αριστερά: Δημήτρης Χριστοφιλέας, Πόπη Καλαϊτζή, Χριστίνα Αλούπη, Γιώργος Ντάβλας

4 χρόνια δράσεις «Δίπλα στη Γυναίκα»

Μαζική στήριξη στο Σύλλογο Φίλων Μ/Γ Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style