Rodos Cup 2016 - Τήλος - Σύμη - Ρόδος

rodcup1

Ένα ακόμα ταξίδι, το 20ο κατά σειρά για τον μεγαλύτερο διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα στην Ελλάδα, το Rodos Cup, έφτασε στο τέλος του.

Μετά από μια εβδομάδα έντονων συγκινήσεων και δυνατών "μονομαχιών" στα καταγάλανα νερά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, τα 67 πληρώματα που συμμετείχαν φέτος στη διοργάνωση έφτασαν στο τελικό τους προορισμό, τη Ρόδο.

Το τελευταίο σκέλος της διοργάνωσης επιφύλασσε μοναδικές στιγμές για τους αθλητές. Τα σκάφη ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης για τον προτελευταίο σταθμό της διοργάνωσης, τη Σύμη. Συνολικά 20 ναυτικά μίλια χώριζαν το νησί της Τήλου από εκείνο της Σύμης, με τις καιρικές συνθήκες να είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με τις υπόλοιπες μέρες της διοργάνωσης. Οι ασθενείς ως μέτριοι άνεμοι επηρέασαν αρκετές από τις ομάδες. Με ασθενείς ανέμους ξεκίνησε και το 4ο σκέλος του αγώνα από Σύμη με τελικό προορισμό τη Ρόδο. Η εκκίνηση δόθηκε στις 10 το πρωι της Παρασκευής, αλλά μέχρι τα σκάφη να φτάσουν στο νησί των Ιπποτών οι άνεμοι ενισχύθηκαν αρκετά. Στην κατηγορία Cruising 1 & 2 νικητές αναδείχθηκαν το "Take wind" και "Hangloose" αντίστοιχα ενώ στην IMS 1 & 2 τo "Estella" και "Mousmoulo". Στην IRC Cruising 1 το "Grey Goose" κέρδισε στην ισοβαθμία το "Ghost Rider" ενώ στην IRC Cruising 2, πρώτο παρέμεινε το "Karakaia". Τέλος, στα ΙRC 1 & 2 νικητές αναδείχθηκαν το "Orfoz" και "Strekoza".

Η τελευταία πράξη της διοργάνωσης εκτυλίχθηκε στο Προμαχώνα του παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη παλιά πόλη της Ρόδου, εκεί όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης με τις καθιερωμένες απονομές. Αθλητές και διοργανωτές αντάλλαξαν εμπειρίες και εντυπώσεις κι ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style