Το Optimum 3 Thenamaris Optimise νικητής του inshore στο 53o Ράλλυ Αιγαίου

Optimum 3 Thenamaris Optimise

Το μελτέμι έδωσε ραντεβού με τους ιστιοπλόους και στο «53ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης - ΠΟΙΑΘ.

Στην παράκτια ιστιοδρομία (26 ν.μ.), που πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο, οι συνθήκες του αγώνα αποδείχθηκαν κατάλληλες μόνο για έμπειρους ιστιοπλόους. Οι άνεμοι ήταν βόρειοι, εντάσεως επτά μποφόρ, ενώ τα κύματα, σε κάποια σημεία, ξεπερνούσαν τα δύο μέτρα. Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στη γραφική Σκάλα της Πάτμου και τα σκάφη έφυγαν αριστερήνεμα (είχαν τον άνεμο από την αριστερή πλευρά) και έκαναν τον περίπλου του «νησιού της Αποκάλυψης», αφήνοντας τη βραχονησίδα Άνυδρο αριστερά, σε μία ιστιοδρομία για γερά νεύρα που απαιτούσε υψηλού επιπέδου τεχνική. Οι ιστιοπλόοι βίωσαν στιγμές μεγάλης έντασης ταξιδεύοντας με τα σκάφη με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες. Ο στόλος του Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Ράλλυ Αιγαίου θα εκκινήσει αύριο (11.00) από την Πάτμο με προορισμό τη Μήλο (119 ν.μ.). Η εκκίνηση θα δοθεί στις 11.00, από τη θαλάσσια περιοχή της Σκάλας με τη συνδρομή της πυραυλακάτου «Πεζόπουλος».

Το πρώτο σκάφος που επέστρεψε στο λιμάνι της Σκάλας ήταν το « Optimum 3 – Thenamaris – Optimise S.A.». «Απολαύσαμε αγωνιστική ιστιοπλοΐα με δυνατό αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι και καταφέραμε να κερδίσουμε την κούρσα. Ήδη, ετοιμαζόμαστε για την επόμενη ιστιοδρομία με προορισμό τη Μήλο στην οποία ελπίζουμε να φέρουμε άλλη μία καλή θέση», δήλωσε ο κυβερνήτης του σκάφους Περικλής Λιβάς.

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ILCA 2024 | Aγωνία για την Ολυμπιακή…

Παράταση στην αγωνία για τα τέσσερα ευρωπαϊκά Ολυμπιακά εισιτήρια που είναι προγραμματισμένα να δοθούν αυτές...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style