Quantcast

3o Mediterranean Yacht Show, Ναύπλιο, 7-10 Μαΐου

MedShow 02

Από τις 7-10 Μαΐου το Ναύπλιο θα φιλοξενήσει το 3ο Mediterranean Yacht Show που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Πρό των πυλών βρίσκεται η τρίτη έκδοση της επιτυχημένης διοργάνωσης για την ενοικίαση επανδρωμένων σκαφών και επισφραγίζει την πρωτοκαθεδρία στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει συμμετοχών. Η έκθεση έχει σαφή διεθνή προσανατολισμό για τους επαγγελματίες της μίσθωσης σκαφών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας τη σημασία του συγκεκριμένου κλάδου για την τοπική οικονομία.

Ο Τουρισμός αποτελεί αναμφισβήτητα βασικό πυλώνα της Ελληνικής οικονομίας με σταθερά ανοδική πορεία, ακόμα και σε περίοδο κρίσης. Επίκεντρο του κλάδου δεν είναι άλλο από τον θαλάσσιο τουρισμό. Η εντυπωσιακή ελληνική ακτογραμμή, το πλήθος των ελληνικών νησιών και η ομορφιά του φυσικού τοπίου φέρνουν τον θαλάσσιο τουρισμό στο προσκήνιο και τοποθετούν τους επαγγελματίες του yachting στην αιχμή του δόρατος ολόκληρης της τουριστικής βιομηχανίας.

Εξαιτίας του yachting επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου από κάθε μέρος του κόσμου φτάνουν στη χώρα, δημιουργώντας τάσεις και τοποθετώντας την Ελλάδα ανάμεσα στους δημοφιλείς προορισμούς διεθνώς. Τα οφέλη μιας τέτοιας προβολής είναι ιδιαίτερα σημαντικά, τόσο άμεσα σε όρους τουριστικού συναλλάγματος, όσο και έμμεσα σε επίπεδο προώθησης του ελληνικού προορισμού.

MedShow 03

Τα φιλόξενα νερά της Ανατολικής Μεσογείου, η ελληνική ναυτική παράδοση και η ιστορία του Ναυπλίου συνθέτουν το σκηνικό για τη διοργάνωση μιας έκθεσης αφιερωμένης στην ενοικίαση πολυτελών σκαφών αναψυχής. Υστερα από δύο επιτυχημένες διοργανώσεις, η έκθεση παρουσιάζει μια αυξανόμενη δυναμική, γεγονός που αποδεικνύεται από τον υψηλό αριθμό συμμετοχών και το ενδιαφέρον των brokers και του ξένου Τύπου.

Σημαντικοί εκπρόσωποι και παράγοντες του yachting παγκοσμίως επιλέγουν και φέτος να επισκεφθούν την Ελλάδα για να επιθεωρήσουν και να θαυμάσουν έναν πολυπληθή στόλο επαγγελματικών σκαφών αναψυχής που φέρουν σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

skoulik1 «Ο Τουρισμός εξακολουθεί να είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και το δρόμο ανοίγουν εδώ και χρόνια οι επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαίτερα του yachting. Αξιόπιστοι εργοδότες, συντηρούν σε ετήσια βάση χιλιάδες θέσεις εργασίας σε ένα κλάδο που προσελκύει την αφρόκρεμα των διεθνών επισκεπτών στην Ελλάδα. Σε ένα κλάδο που ενισχύει ουσιαστικά την προβολή της χώρας στο εξωτερικό, και βάζει τις βάσεις για τη μελλοντική προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κύριος Μιχάλης Σκουλικίδης.

 


 ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

2o Mediterranean Yacht Show [Φωτορεπορτάζ]

Meeting on deck: Μιχάλης Σκουλικίδης, Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού

Χορηγός Επικοινωνίας είναι το περιοδικό Skipper ONDECK και η ιστοσελίδα www.skipperondeck.gr

Τα πιο Δημοφιλη > Events

Μάντης - Καγιαλής στο 49ο Trofeo Princesa Sofia Iberostar…

Ολοκληρώθηκε στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας το 49ο Κύπελλο της "Πριγκίπισσας Σοφίας" με τη...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Χρήστος Κωστόπουλος, Yachting Sales Manager Jotun Hellas

Σεμινάριο χρωμάτων για τα Mega Yachts α…

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις σύγχρονες ναυπηγικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Σπανόπουλος...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

O Πλοίαρχος Νικ. Παγώνης παραδίδει τις υπογεγραμμένες αιτήσεις εγγραφής στον κ. Μιχ. Δαλακούρα με φόντο τη σημαία της HELMEPA και τoυς (αριστερά προς δεξιά) Κώστα Τριανταφύλλου, Assistant Executive Coordinator και Δημήτρη Γιάκο, Membership Services της HELMEPA  και τον Πλοίαρχο Γεράσιμο Λυμπεράτο

H Royal Caribbean Cruises νέο μέλος της …

Ο Πλοίαρχος Νικ. Παγώνης, Associate Vice President-Fleet Captain της Royal...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

ROLEX DEEPSEA

Τα νέα μοντέλα της Rolex στην Baselworld…

Η Rolex παρουσίασε τα νέα της μοντέλα κατά τη διάρκεια...

Style