Αποστολή στο εργαστάσιο της Lofrans’ [Video]

Ταξιδεύουμε στην Monza και στο εργαστάσιο της Lofrans. Μια εταιρεία-σταθμός για τα ναυπηγικά δρώμενα που ειδικεύεται στον σχεδιασμό και στην κατασκευή συστήματων αγκυροβολίας και διατρέχει μια ιστορία 50 χρόνων.

Με έτος ίδρυσης το 1966 από τον Mario Rivolta, η Lofrans από τα πρώτα κιόλας χρόνια είχε το δικό της πιστό κοινό στο χώρο των εργατών άγκυρας. Με σαφή προσανατολισμό στην υψηλή ποιότητα, τα επιλεγμένα υλικά, τον αυστηρό έλεγχο και την συναρμολόγηση στο χέρι η ιταλική εταιρεία καθίσταται συνόνυμο της αξιοπιστίας και συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ναυπηγεία εντός και εκτός Ιταλίας. Στην πορεία η οικογενειακή εταιρεία μεγαλώνει, η παραγωγή αυξάνεται δίχως να χάσει το ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα ή να αυτοματοποιήσει διαδικασίες. Βασικό στοιχείο της φιλοσοφίας ήταν - εξακολουθεί να είναι – η ανθρώπινη επαφή και ο εξωνυχιστικός έλεγχος του προϊόντος.

lofrans 1

Η Lofrans’ σήμερα
Από το 2012 η Lofrans’ γυρίζει σελίδα και εισέρχεται σε ένα νέο κύκλο και υπό το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Group Lalizas συμφερόντων κ. Σταύρου Λάλιζα ο οποίος γνωρίζει σε βάθος την εταιρεία και τα προϊόντα. Είναι ο ίδιος και η ομάδα του με επικεφαλής τον κ. Σπύρο Σπίνουλα που θα δώσουν νέα πνοή και θα βάλουν σε νέα τροχιά το ιστορικό brand. “Σήμερα κατασκευάζονται περί τους 30.000 εργάτες άγκυρας με τον ίδιο τρόπο και σχεδόν από τους ίδιους ανθρώπους. Με την ανάληψη της διοίκησης της Lofrans’ αυτό που θέλαμε ήταν να διατηρήσουμε όλα τα καλά στοιχεία και βεβαίως το ανθρώπινο δυναμικό που γνωρίζει σε βάθος το αντικείμενο. Αυτό που θέλαμε να βελτιώσουμε ήταν η οργάνωση, να εκσυγχρονίσουμε την διαδικασία παραγωγής και να ενισχύσουμε την τεχνική υποστήριξη σε όλο τον κόσμο διατηρώντας το υπάρχον δίκτυο”, μας αναφέρει ο κ. Σπύρος Σπίνουλας. 

Η Lofrans εκτός από την γραμμή παραγωγής διαθέτει εντός του εργοστασίου μηχανουργείο και τμήμα έρευνας και ανάπτυξης. Με δεδομένο οτι τα Custom Yachts είναι μοναδικά και έχουν διαφορετικές απαιτήσεις αφού σχεδιάζονται εξ ολοκλήρου από την αρχή η Lofrans σε συνεργασία με μεγάλα ναυπηγεία μελετά και ανταποκρινεται σε αντοίστοιχες εξειδικευμένες λύσεις. «Εχουμε πολλές και διαφορετικές λύσεις τις οποίες κατοχυρώνουμε με πατέντα ευρυσυτεχνίας » μας αναφέρει ο Mr. Luca Rivolta εγγονός του ιδρυτή και σήμερα Technical Manager της Lofrans. 


Full article | Skipper ONDECK Issue #046

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Nomicos Yachts: Η καλοκαιρινή σεζόν αναμένεται δραστήρια

Μια ανάσα πριν το ξεκίνημα της νέας σεζόν, η Nomicos Yachts είναι έτοιμη να υποδεχτεί...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style