Ξεκίνησε o Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον

askath1

Με καθαρισμούς στη Σαλαμίνα, τη Λίμνη Βουλιαγμένης και τη Χαλκίδα, ξεκίνησε το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου o Μήνας Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον που συντονίζει η HELMEPA στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2016.

Με μεγάλη συμμετοχή εθελοντών, μαθητών και εκπαιδευτικών, Λιμενικών Αρχών, φορέων και τοπικών συλλόγων, καταδυτικών κέντρων και ιδιωτών, θα συνεχιστούν μέχρι τις 17 Οκτωβρίου οι δράσεις καθαρισμού ακτών και βυθού.

Ήδη περισσότεροι από 1.400 εθελοντές έχουν προγραμματίσει καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους έχουν δηλώσει συμμετοχή και 5 εταιρείες-μέλη της HELMEPA ως εξής:

  • Danaos Shipping Co. Ltd, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στην παραλία Αχινός, στον Πειραιά
  • Τsakos Columbia Shipmanagement S.A., Tsakos Energy Navigation και Tsakos Shipping & Trading, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις Αλκυονίδες Βάρκιζας
  • Τhe American P&I Club, την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στο Μεγάλο Καβούρι Βουλιαγμένης
  • LAMDA Flisvos Marina S.A., την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην παραλία της Πέρδικας στην Αίγινα, μαζί με μαθητές-μέλη της Παιδικής HELMEPA του Δημοτικού Σχολείου Πέρδικας
  • Αntipollution ANE, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, στα Βοτσαλάκια, στον Πειραιά.

askath3

ΣΕΦ πριν τον καθαρισμό

Κινητοποιήστε κι εσείς συγγενείς, φίλους, συναδέλφους ή συμμαθητές σας, διαλέξτε την παραλία που θέλετε να καθαρίσετε και δηλώστε τον καθαρισμό σας συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής. Για την υποστήριξη της δράσης σας θα λάβετε σχετικές οδηγίες, πληροφοριακό υλικό και δελτία καταγραφής απορριμμάτων.

askath2

ΣΕΦ μετά τον καθαρισμό

Επίσης, στείλτε μας φωτογραφίες από την περιοχή του καθαρισμού ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ τη δράση σας, ώστε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό της HELMEPA που θα βραβεύσει με δώρα τις πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον Τομέα Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, τηλ: 210-9343088, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style