Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος για την NanoPhos Marine στα Lloyd's List Greek Shipping Awards

 

Ο ιδρυτής της NanoPhos, Δρ. Ιωάννης Αραμπατζής, έλαβε το Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος (Technical Achievement Award) κατά τη διάρκεια των βραβείων «Lloyd’s List Greek Shipping Awards» για το 2017.

Κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής ετήσιας τελετής απονομής των βραβείων Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2017, με παρουσίες εφοπλιστών και στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας, η NanoPhos έλαβε το βραβείο «Τεχνολογικού Επιτεύγματος 2017 - Technical Achievement Award 2017».

Η επίσημη εκδήλωση της 14ης επετείου των Lloyd’s List Greek Shipping Awards έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental στην Αθήνα όπου το παρών έδωσαν πολλά από τα ηγετικά στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

NanoPhos 2

Η NanoPhos Marine, μια ελληνική εταιρεία παραγωγής «έξυπνων» επιχρισμάτων (coatings), εισήγαγε με επιτυχία στη ναυτιλιακή αγορά προηγμένες επιστρώσεις, αξιοποιώντας τη δύναμη της νανοτεχνολογίας. Έχει κατορθώσει να αναπτύξει και να κατασκευάσει καινοτόμα υλικά, αξιοποιώντας όλες τις επιστημονικές έρευνες και τα τελευταία τεχνολογικά επιτεύγματα για παραγωγή και προώθηση χρωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας και εύκολα εφαρμόσιμων προϊόντων, συνδυάζοντας τη δύναμη της τεχνολογίας και της επιστήμης με επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα και υψηλή εμπορική αξία.

H τιμητική αυτή διάκριση αντικατοπτρίζει τα τεχνολογικά επιτεύγματα της NanoPhos τα τελευταία χρόνια. Η επιστημονική ομάδα της εταιρείας αφιέρωσε χρόνια διεξοδικής έρευνας και εργαστηριακών πειραμάτων, για να αναπτύξει ένα πλήρες χαρτοφυλάκιο αντιδιαβρωτικών, self-healing, θερμομονωτικών, αντιρρυπαντικών (antifouling) ή και άλλων προϊόντων (nanotechnology - engineered) προκειμένου να παρέχει «ευφυείς» λύσεις σε κοινά προβλήματα της ναυτιλίας.

Ο Δρ. Ιωάννης Αραμπατζής δήλωσε: «Είναι τιμή μας που τα τεχνολογικά επιτεύγματα της NanoPhos με την πάροδο των ετών αναγνωρίζονται. Είμαστε πολύ υπερήφανοι για ό,τι έχουμε επιτύχει. Πριν από μερικά χρόνια, όταν διαδίδαμε τη λέξη "ρομποτικές επιστρώσεις", οι οποίες μπορούν να αλλάξουν τις ιδιότητές τους σύμφωνα με εξωτερικά ερεθίσματα, - αυτο-ιάσιμα και θερμομονωτικά χρώματα, αντιρρυπαντικά συστήματα χωρίς χαλκό με τραχύτητα μικρότερη από 40 μικρόμετρα, nano-pillows για αντοχή στην τριβή, χρώματα με υψηλή ενεργειακή απόδοση και με οικολογικό/"πράσινο" χαρακτήρα – κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως μια Ελληνική εταιρεία μπορεί να αντιμετωπίσει πολυεθνικούς ανταγωνιστές με κύκλους εργασιών πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σήμερα, οι επιστρώσεις μας κατέκτησαν τις επτά θάλασσες, επιλεγμένες από μεγάλους πλοιοκτήτες. Tα προϊόντα της NanoPhos αναπτύσσονται, παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε όλο των κόσμο. Λαμπροί ερευνητές μεταφέρουν την επιστήμη στην πραγματική ζωή, επιλύοντας υπάρχοντα προβλήματα. Στην Ελλάδα, έχουμε ακόμα τις λαμπρότερες ιδέες και τα πιο λαμπρά μυαλά. Εξατομικεύουμε, προσαρμόζουμε, καινοτομούμε, εκτελούμε και αξιοποιούμε την βιομηχανία επιστρώσεων. Παραδίδουμε αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν.»

 

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

suzuki marine sto diethnes naftiko saloni athinon

SUZUKI MARINE: Στο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών

Σε μια έκθεση – θεσμό για τους λάτρεις της θάλασσας, που θα διεξαχθεί από τις...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Omega Speedmaster Chronoscope: 100 ημέρε…

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι ξεκινούν σε μόλις 100 ημέρες.

Style