Συνέντευξη Τύπου του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 470

Πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου του παγκοσμίου πρωταθλήματος 470 που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 7 – 15 Ιουλίουστις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Κύριοι ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του ΝΟΘ Άκης Τσαλίκης, οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής και οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου.  Παρόντες ήταν και απήυθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης καθώς και εκπρόσωποι των χορηγών των αγώνων.

Ο πρόεδρος του ΝΟΘ Άκης Τσαλίκης στην εισήγηση του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη μηδενική βοήθεια από την πολιτεία και παράλληλα στον εθελοντισμό των ανθρώπων του ομίλου τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είχαμε καμια απολύτως βοήθεια από τη γενική γραμματεία αθλητισμού. Δεν μιλάμε για τις επιχορηγήσεις που δινόταν στο παρελθόν, αλλά η επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τη διοργάνωσή αυτή είναι «μηδέν». Χωρίς τη βοήθεια των τοπικών αρχών όπως ο Δήμος Καλαμαριάς, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και λιγότερο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δεν θα ήταν δυνατόν να ξεκινήσει αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ιδιώτες χορηγοί ο καθένας στο μέτρο των δυνατοτήτων του, αναγνώρισαν τη σημασία που έχει αυτό το γεγονός και τις δυνατότητες που δίνει για προβολή. Ο λόγος που γίνεται αυτό το πρωτάθλημα είναι ο εθελοντισμός του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης πάνω στον οποίο βασιζόμαστε. Για μας είναι σημαντικό όχι μόνο ότι θα το διοργανώσουμε αλλά και ότι θα έχει αγωνιστικό ενδιαφέρον. Όχι μόνο ο Τάκης και ο Παύλος αλλά και τα κορίτσια μας η Μρία και η Ραφαηλίνα έχουν σημαντικές πιθανότητες διάκρισης και αυτός είναι ένας λόγος για να καλέσουμε όλη την πόλη να στρέψει αυτές τις ημέρες το βλέμμα προς τη θάλασσα γιατί θα είναι κάποιες ημέρες διαφορετικές».

Θεοδόσης Μπακογλίδης (Δήμαρχος Καλαμαριάς)
«Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό για μενα να κάθομαι δίπλα στα παιδιά που μας έκαναν περήφανους και σε Πανευρωπαϊκό και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης επιτελεί ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό και αθλητικό έργο σε τρείς κατευθύνσεις. Από τη μια στις τάξεις του βρίσκονται πάρα πολλά παιδιά από την πόλη της Καλαμαριάς και της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα έχει βγάλει πάρα πολλούς πρωταθλητές, Πανελληνιονίκες, με επιτυχίες σε Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Το τρίτο και πολύ σημαντικό για μένα σε ότι αφορά αυτή την περίοδο είναι ότι έχει μεγάλη εμπειρία στη διοργάνωση Πανευρωπαϊκών και Παγκοσμίων πρωταθλημάτων. Προς αυτή την κατεύθυνση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς αποφάσισε να υποστηρίξει και τους αγώνες και αυτή την προσπάθεια του ΝΟΘ. Η πόλη μας θέλει τέτοιες διοργανώσεις και σαν αθλητικό αλλά και σαν κοινωνικό γεγονός που βοηθάει την τοπική μας ανάπτυξη. Η πόλη της Καλαμαριάς, μιας και ο ΝΟΘ ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Καλαμαριάς, θα στηρίξει όπως μπορεί αυτή τη διοργάνωση και από τις 7 Ιουλίου που θ ανοίξουν τα πανιά των ιστιοπλόων εμείς θα είμαστε δίπλα θα παρακολουθούμε και θα παρεμβαίνουμε όπου μας ζητηθεί. Καλωσορίζω τους αθλητές και τα μέλη όλων των αποστολών που θα συμμετέχουν . Καλή επιτυχία στη διοργάνωση και να ευχηθούμε και ούριο άνεμο γιατί στην ιστιοπλοία θέλουμε να έχουμε και τη βοήθεια από τον καιρό».

470 prot 2

Γιάννης Μπουτάρης ( Δήμαρχος Θεσσαλονίκης)
Στη χώρα μας, παρόλο που χαρακτηριζόμαστε ως ναυτικός λαός, όπως βλέπετε η παραλία της Θεσσαλονίκης δεν έχει ούτε ένα σκάφος που να εξοικειώνει τον πολίτη με τη Θάλασσα. Έχουμε το καλύτερο γήπεδο του κόσμου. Το Αιγαίο είναι το καλύτερο γήπεδο του κόσμου για την ιστιοπλοΐα. Θα συζητήσουμε και με το Δήμαρχο της Καλαμαριάς τις δυνατότητες μιας συστηματικής συνεργασίας και προσπάθειας ώστε να μπορέσουμε να βάλουμε την ιστιοπλοΐα σε πιο υψηλό επίπεδο από αυτό που είναι. Πρέπει να στηριχθεί ακόμα περισσότερο και δεν μπορούμε να αφήνουμε μόνους και αβοήθητους τους Ναυτικούς Ομίλους. Πρέπει να τους βοηθήσουμε. Αυτός είναι ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να βοηθάμε τέτοιες προσπάθειες που μόνο καλό μπορούν να προσφέρουν. Καλή επιτυχία και θα είμαστε δίπλα σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει».

Τάκης Μάντης
« Συγχαρητήρια στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης και το συμβούλιο του που φέρνουν τόσο σημαντικά πρωταθλήματα στην καλύτερη πίστα του κόσμου όπως λέμε εμείς. Ευχόμαστε οι συνθήκες να είναι καλές, να δούμε ωραίους αγώνες, να τρέξουμε σε ωραίους αγώνες καθώς έχουν έρθει οι καλύτεροι. Είμαστε έτοιμοι καλή επιτυχία σε όλους».

Παύλος Καγιαλής
« Έχουμε προτετοιμαστεί πάρα πολύ για αυτό τον αγώνα. Η προετοιμασία μας ξεκίνησε αρκετά νωρίς, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες γνωρίζοντας ότι το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι στη χώρα μας. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει η χώρα μας παγκόσμιο πρωτάθλημα 470 και είμαστε στην ευχάριστη θέση να βρισκόμαστε σε πολύ κατάσταση και να μπορούμε να συμμετέχουμε. Ιδιαίτερη τιμή για μένα είναι το ότι βρίσκομαι στην πόλη μου τη Θεσσαλονίκη . Εδώ μεγάλωσα εδώ έχω κάνει ιστιοπλοΐα και αυτή τη στιγμή βρίσκομαι να συναγωνίζομαι με τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στην πόλη μου. Δουλέψαμε πολύ με τον Παναγιώτη γι αυτόν τον αγώνα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση και το σίγουρο είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ραφαηλίνα Κλωναρίδου
«Είμαστε πολύ χαρούμενες που το παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται στην πόλη μας και συγκέκριμένα στον όμιλο μας το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Έχει πολύ μεγάλη παράδοση στο 470. Ελπίζουμε κι εμείς να συνεχίσουμε αυτή την παράδοση κάνοντας ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αλλά και με τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το 2020».

Μαρία Μπόζη
«Είναι πολύ μεγάλη μας χαρά και τιμή που ο όμιλος μας διοργανώνει αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα και θέλουμε να είναι μια ευκαιρία για να έρθουν ακόμα περισσότερα νέα παιδιά στον όμιλο, να γνωρίσουν το άθλημα μας από κοντά και κατά τη διάρκεια των αγώνων και μετά. Ευχόμαστε σε όλους καλά αποτελέσματα».

Γιώργος Λειβαδίτης (Εκπρόσωπος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΉ)
«Εμείς στη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε κοντά σε τέτοιου είδους διοργανώσεις που ξεπερνάνε τα σύνορα της χώρας και προβάλλουν τη φωτεινή πλευρά της Ελλάδας. Ως ΥΑΜΑΗΑ ο χώρος της ιστιοπλοΐας και δη της αγωνιστικής ιστιοπλοΐας, είναι συγγενής χώρος γιατί τα συναισθήματα που πηγάζουν απ αυτόν είναι τα ίδια συναισθήματα και οι έννοιες που βιώνει κάθε πελάτης της ΥΑΜΑΗΑ οπότε δεν μπορούσαμε να λείπουμε απ αυτή τη διοργάνωση. Θέλω να καλέσω και άλλες εταιρίες να συμμετέχουν σε τέτοιες διοργανώσεις που προβάλλουν τη χώρα μας και νομίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά. Να ευχηθώ καλή επιτυχία και στη διοργάνωσή και στους αθλητές μας».

470 prot 3

Μαρία Χατζιαμάλλου ( Διευθύντρια επικοινωνίας La Roche Posay)
«Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που τόσο με τη συνεργασία μας με τον Παύλο Καγιαλή και τον Τάκη Μάντη την τελευταία χρονιά, όσο και με τη διοργάνωση στην Ελλάδα αυτού του πάρα πολύ σημαντικού αγώνα, μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε αυτό που είναι η δουλειά μας. Να προστατεύουμε τους ανθρώπους οι οποίοι εκτίθενται πάρα πολύ στον ήλιο και κάνουν το άθλημα που αγαπούν. Θα είμαστε κοντά τους και θα προσφέρουμε τα καλύτερα προϊόντα για την προστασία κάτω από τον ήλιο. Έχουμε μεγάλη ευαισθησία στο συγκεκριμένο κομάτι και έναν πολύ μεγάλο ρόλο, να μεταδώσουμε το μήνυμα ότι η έκθεση στο περιβάλλον και στον ήλιο είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο, όμως ενέχει κινδύνους απ τους οποίους πρέπει να προστατευόμαστε. Είμαστε δίπλα στους αθλητές μας, όλοι οι αθλητές του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα πάρουν αντηλιακή προστασία από εμάς, θα έχουν ότι βοήθεια μπορεί να τους είναι χρήσιμη για να κάνουν το άθλημα που αγαπούν και είμαστε περήφανοι που συμμετέχουμε σε μια διοργάνωση που βγάζει την Ελλάδα πέρα από τα όρια της. Καλη επιτυχία και στους αθλητές και στη διοργάνωση».

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 και θετικές…

Προβλεπόμενη ανάπτυξη της τάξεως του 29,1% για το 2024, ενώ 791 σκάφη ελλιμενίστηκαν μέσα στη χρήση...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Νέο Greek Limited Edition από την Breitl…

Η Breitling δείχνει για άλλη μία φορά την αγάπη της...

Style