Eξωλέμβια DF350A 350HP V6 από την SUZUKI MARINE

Το νέο μοντέλο θα αποτελέσει την ναυαρχίδα της Suzuki καθώς διαθέτει καινοτόμες αντίθετα περιστρεφόμενες προπέλες και άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά.

Η Suzuki Marine λανσάρει το τελευταίο της μοντέλο DF350A. Με 350 ίππους, η συγκεκριμένη V6 τετράχρονη εξωλέμβια, είναι η μεγαλύτερη και πιο δυνατή που έχει κατασκευάσει η Suzuki Marine μέχρι σήμερα. Ο συγκεκριμένος κινητήρας εξελίχθηκε για περισσότερα από τρία χρόνια, αποτελώντας ένα σημαντικό ορόσημο τόσο στη μηχανική όσο και στο σχεδιασμό.

350 ίπποι και αναλογία συμπίεσης 12:1 

Με την κατασκευή της DF350A, oι μηχανικοί της Suzuki πέτυχαν την εκπληκτική απόδοση των 350 ίππων, ενώ παράλληλα σχεδίασαν μια συμπαγή και ελαφριά κατασκευή. Ο πανίσχυρος κινητήρας των 4,4 λίτρων προσφέρει μια αντίστοιχα υψηλής απόδοσης αναλογία συμπίεσης 12:1, την υψηλότερη σε εξωλέμβιο κινητήρα παραγωγής. Ο μοναδικός συνδυασμός της εισαγωγής κρύου αέρα, των διπλών μπεκ ψεκασμού καυσίμου και της ενίσχυσης των εμβόλων περιόρισε δραστικά τους κραδασμούς και τις δονήσεις του κινητήρα, μια τυπική συμπεριφορά που συναντάται σε κινητήρες υψηλής συμπίεσης.

suzuki DF350A 1

Suzuki Dual Louver, σύστημα άμεσης εισαγωγής αέρα

Οι μηχανικοί της Suzuki έχουν σχεδιάσει ένα σύστημα εισαγωγής αέρα που επιτρέπει στον κινητήρα να αντλεί άφθονο φρέσκο ​​αέρα, διαχωρίζοντας παράλληλα το νερό και την υγρασία από τον αέρα. Οι διπλοί αεραγωγοί κάτω από το κέλυφος, “παγιδεύουν” τα μεγαλύτερα σταγονίδια νερού και κατ’ επέκταση την υγρασία, με αποτέλεσμα τη μηδενική εισαγωγή νερού κατά την λειτουργία του κινητήρα. Επιπλέον, οι θερμοκρασίες του αέρα εισαγωγής είναι, κατά μέσο όρο 10º πιο ψυχρές από το περιβάλλον, παρέχοντας στον θάλαμο καύσης ψυχρότερο, πυκνότερο αέρα για πιο αποδοτικό κύκλο καύσης.

Διπλά μπεκ

Δύο μικρότερα μπεκ ψεκασμού καυσίμου επιτρέπουν την ακριβή έγχυση καυσίμου στο κέντρο του θαλάμου καύσης, “αποφεύγοντας” το φαινόμενο της προανάφλεξης . Επιπλέον, επειδή το 100% του καυσίμου εγχέεται στον κύλινδρο ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται και υψηλός βαθμός ψύξης, παρέχοντας μέχρι και 3% επιπλέον ισχύ χωρίς να προκαλούνται προαναφλέξεις.

Προηγμένη τεχνολογία εμβόλων

Για να επιτευχθεί η απόδοση των 350 ίππων, η επιφάνεια του εμβόλου πρέπει να αντέξει πρόσθετες δυνάμεις. Για να εξασφαλιστεί τόσο η απόδοση όσο και η μεγάλη διάρκεια ζωής του κινητήρα, οι μηχανικοί της Suzuki άλλαξαν την κατασκευή των εμβόλων από μια τυπική θερμική επεξεργασία σε μια "σφαιριοδιοβολή”. Η σφαιριδιοβολή αποτελεί μια υψηλού κόστους διαδικασία, καθώς δημιουργεί μια αδρή επιφάνεια στο πρόσωπο του εμβόλου, κατανέμοντας με αυτό τον τρόπο ομοιόμορφα την πίεση που δημιουργείται κατά την καύση. Επιπλέον, οι μπιέλες και τα λοιπά υλικά έχουν ενισχυθεί, προκειμένου να αντέξουν τα πρόσθετα φορτία.

Σύστημα Suzuki Dual Prop

Αν και οι αντίθετα περιστρεφόμενες προπέλες δεν είναι μια νέα τεχνολογία, ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί επιτυχώς σε εξωλέμβιους κινητήρες μέχρι τώρα. Οι διπλές προπέλες της DF350A παρέχουν τρία βασικά πλεονεκτήματα : συμπαγές μέγεθος, αυξημένη σταθερότητα και μεγαλύτερη "πρόσφυση".

Κατανέμοντας την ισχύ του κινητήρα σε πάνω από έξι φτερά , αντί για τρία, το μέγεθος των ταχυτήτων και του κιβωτίου έπρεπε να περιοριστεί στο ελάχιστο, πράγμα που με τη σειρά του θα επέτρεπε τον σχεδιασμό ενός πιο ομαλού, πιο υδροδυναμικού κιβωτίου ταχυτήτων. Οι μηχανικοί της Suzuki αφιέρωσαν πολλές ώρες σε προσομοίωση ηλεκτρονικών υπολογιστών και στο νερό, γνωρίζοντας ότι η μείωση της υποθαλάσσιας τριβής θα ήταν απαραίτητη για τη βελτίωση της συνολικής ταχύτητας και των επιδόσεων του σκάφους.

Οι προπέλες με αντίθετη περιστροφή παρέχουν επιπλέον επιφάνεια, για περισσότερη σταθερότητα και αυξημένη υποθαλάσια "πρόσφυση". Αυτό έχει ως αποτέλεσμα εξαιρετική επιτάχυνση, βέλτιστη κατευθυντική κίνηση (εξάλειψη της ροπής του τιμονιού), ακόμα καλύτερες μέγιστες ταχύτητες και απίστευτη αντίστροφη ώση. Είναι σημαντικό ότι αυτά τα πλεονεκτήματα είναι εμφανή ακόμη και σε βαρύτερα σκάφη με πλήρη φορτία καυσίμων, εξοπλισμού και επιβατών.

suzuki DF350A 2

Κορυφαία τεχνολογία Suzuki

Η εξωλέμβια DF350A διαθέτει το Suzuki Precision Control, ένα ηλεκτρονικό χειριστήριο ακριβείας για τον έλεγχο του γκαζιού και των ταχυτήτων. Οι χειριστές θα εκτιμήσουν την ομαλή κίνηση , τον ακριβή έλεγχο του γκαζιού, όπως επίσης και την εύκολη εγκατάσταση.

Όπως και οι υπόλοιπες V6 εξωλέμβιες της Suzuki, η DF350A έχει τέτοια διάταξη στον κινητήρα που επιτρέπει πιο συμπαγή τοποθέτηση και μείωση μετάδοσης κίνησης δύο σταδίων . Η μείωση της μετάδοσης κίνησης σε δύο στάδια παρέχει κοντύτερη σχέση μετάδοσης (2,29: 1), περισσότερη ροπή για γρήγορη επιτάχυνση καθώς και βελτιωμένη τελική ταχύτητα. 

Η DF350A εκμεταλλεύεται επίσης την τεχνολογία Suzuki Lean Burn Control, για βελτιωμένη οικονομία καυσίμου καθ 'όλο το εύρος των στροφών και ειδικά σε ταχύτητα πλεύσης. Όπως όλες οι τετράχρονες εξωλέμβιες της Suzuki, η DF350A είναι εξαιρετικά ήσυχη στο ρελαντί.

Η DF350A θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Toyokawa της Suzuki στην Ιαπωνία και θα κυκλοφορήσει αρχικά στις ΗΠΑ, τον προσεχή Ιούλιο, ενώ στην Ελλάδα αναμένεται τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Τις εξωλέμβιες SUZUKI, εισάγει και αντιπροσωπεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα, η ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμπορίας αυτοκινήτων και συναφών ειδών, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελληνική αγορά. Ειδικά για τη SUZUKI MARINE, η εταιρεία διαθέτει ένα άρτια οργανωμένο τμήμα, το οποίο, εκτός από τις εκθέσεις για την προώθηση των προϊόντων του, διαθέτει οργανωμένο συνεργείο και τμήμα ανταλλακτικών για την πλήρη εξυπηρέτηση των πελατών του.

Το MARINE DIVISION της ΝΙΚ. Ι. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε, διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο αντιπροσώπων το οποίο καλύπτει όλη την Ελλάδα. 


SUZUKI-MARINE Νικ. Ι. Θεοχαράκης ΑΕ
Ρετσίνα 42, Πειραιάς, τ.κ 18540 
Τηλέφωνο : 210 48 33 328 
http://www.suzuki-marine.gr

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style