Εορτασμός 100 Χρόνων Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία 1800 προσκεκλημένων.

Ειδικότερα, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας. Επίσης πλήθος επισήμων, Αρχηγοί πολιτικών κομμάτων, Υπουργοί της Κυβέρνησης, βουλευτές, πρέσβεις, επιφανείς προσωπικότητες του ελληνικού πολιτικού, επιχειρηματικού και τραπεζικού χώρου καθώς και πολλοί ξένοι προσκεκλημένοι. Και βέβαια, σύσσωμη η ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια και οι συνεργάτες της.

eee

Οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παιδική χορωδία «Μικροί Μουσικοί» του Ωδείου Αθηνών καθώς και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία ερμήνευσε αποσπάσματα από την ελληνική λόγια μουσική. Επίσης, παρακολούθησαν την ταινία «ΕΠΤΑ ΘΑΛΑΣΣΕΣ» της διεθνούς φήμης σκηνοθέτιδος Αθηνάς Ραχήλ Τσαγκάρη, η οποία αποτυπώνει το μεγαλείο της ναυτοσύνης και της ναυτιλίας των Ελλήνων στη διεθνή παγκόσμια σκηνή.

1skiiol2

Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κος Θεόδωρος Βενιάμης, στην ομιλία του δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Η Ένωσή μας, το «σπίτι» της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, κλείνει έναν αιώνα ύπαρξης, εκατό χρόνια πορείας και δυναμικής παρουσίας, που μέσα από την ιστορική αναδρομή της, αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία και την διαχρονική υπεροχή της συλλογικότητας στην προάσπιση των θεσμικών συμφερόντων της ναυτιλίας των Ελλήνων, ένα έργο δύσκολο, απαιτητικό αλλά συγχρόνως τιμητικό.

Εκατό χρόνια ιστορίας ενός σωματείου που έζησε από κοντά όλους τους σταθμούς στη νεότερη ιστορία του τόπου μας. Οι 16 Πρόεδροι στην ηγεσία της Ένωσής μας, τα 231 εκλεγμένα μέλη στα Διοικητικά της Συμβούλια και η ιστορία της διαδοχής τους αποτελούν έκφραση των τριών θεμελιωδών αρχών που διέπουν διαχρονικά το έργο της: της συνέχειας, της συνέπειας και της σοβαρότητας».

1skiiol4

Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κος Θεόδωρος Βενιάμης

«Η Ένωσή μας υπήρξε πάντοτε από την ίδρυσή της και παραμένει ο πρεσβευτής της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora, προωθώντας ισορροπημένες και ρεαλιστικές θέσεις, αλλά και ο επίσημος και υπεύθυνος συνομιλητής με την ελληνική πολιτεία για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style