O μεγάλος τελικός του Ηellenic Match Racing Tour

ahlicmtoo2

Η αντίστροφη μέτρηση για τη τελική φάση του Hellenic Match Racing Tour, που θα πραγματοποιηθεί στις 1 & 2 Οκτωβρίου στο Μικρολίμανο έχει ήδη ξεκινήσει.

Το ταξίδι της φετινής διοργάνωσης φτάνει στο τέλος του κι όσο οι μέρες περνούν και η μεγάλη μέρα πλησιάζει, η αγωνία κορυφώνεται, καθώς οι προετοιμασίες για το σπουδαίο ιστιοπλοϊκό γεγονός της χρονιάς μπαίνουν στην τελική ευθεία. Θα καταφέρει άραγε η δις πρωταθλήτρια του θεσμού ομάδα της Nespresso VMG να διατηρήσει και φέτος τα σκήπτρα της στο θεσμό ή θα παραχωρήσει το “θρόνο” της σε κάποια από τις διεκδικήτριες;

Το “δυνατό χαρτί” για την ομάδα του Παναγιώτη Μάντη, ο οποίος έζησε πριν από λίγες μέρες στο Ρίο Ντε Τζανέιρο τη σπουδαιότερη στιγμή στη καριέρα του μαζί με τον Παύλο Καγιαλή κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη κατηγορία σκαφών 470, είναι φυσικά η εμπειρία που έχουν ως πλήρωμα, αφού η ομάδα τους απαρτίζεται όλα αυτά τα χρόνια από το ίδια πρόσωπα και τα οποία έχουν δουλέψει πολύ στο match race, γεγονός που τους καθιστά και φέτος φαβορί για το τίτλο.

Φυσικά, όπως κάθε τελικός μεγάλης διοργάνωσης, έτσι κι αυτός του Hellenic Match Racing Tour, είναι αμφίρροπος και δίνει την ευκαιρία σε όλες τις ομάδες που μετέχουν να έχουν δικαίωμα στο όνειρο, αφού όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά κι οι ισορροπίες μπορούν να αλλάξουν.

Η Rebuild Construction του Βαγγέλη Χειμώνα, ενός από τους πλέον έμπειρους Έλληνες ιστιοπλόους με τρεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξε φέτος δυνατή και κατάφερε να κοιτάξει στα μάτια τη Nespresso VMG, φτάνοντας μια ανάσα απο το να της στερήσει τη πρωτιά στους δυο προηγούμενους σταθμούς της διοργάνωσης σε Βουλιαγμένη και Πάρο. Στο Μικρολίμανο, η ομάδα του Βαγγέλη Χειμώνα, θα έχει μία ακόμα ευκαιρία να κερδίσει εκείνη της Nespresso VMG και να σκαρφαλώσει στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου του HMRT 2016.

Από κοντά και η Dark n Stormy Salty Bag, του Στρατή Ανδρέαδη, ενός ανθρώπου που ξέρει πολύ καλά τους κανόνες του Match Race αλλά και του σκάφους Platu 25 μια ομάδα με πολύπειρους αθλητές, όπως ο Γιάννης Μιτάκης, που μας εκπροσώπησε στους πρόσφατους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο στη κατηγορία των Finn, αλλά κι αυτές της Hellenic Police του Αλέξανδρου Ταγαρόπουλου, Tsoulfas Sailing Team του Θοδωρή Τσουλφά, North Sails Ursa Minor του Σπύρου Βενετσιάνου, AllinBlusive-N.O.Θ της Μαρίας Τσαουσίδου και Jolly του Γιούρεκ Στρεμιέτσκι, που θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για μια θέση στο βάθρο.

ahlicmtoo1

 

Παράλληλα με την αγωνιστική δράση, μια σειρά από happenings και events, πρωτοποριακά στο χώρο της ελληνικής ιστιοπλοϊας, θα πλαισιώσουν το σπουδαίο γεγονός του τελικού του Hellenic Match Racing Tour. Από νωρίς το μεσημέρι, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος στο Μικρολίμανο, εκλεκτοί καλεσμένοι, αθλητές, χορηγοί, δημοσιογράφοι, αλλά και μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που μας εκπροσώπησε στους Αγώνες του Ρίο, θα μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τις “μονομαχίες” στον υδάτινο στίβο σε ζωντανή περιγραφή απο διακεκριμένους ιστιοπλόους. Τη σκυτάλη από την αγωνιστική δράση, θα πάρει ένα μεγάλο πάρτυ. Μια εμπειρία αισθήσεων με champagne cocktails απο την G. H. Mumm, ροφήματα καφέ και coffee coctails από τη Nespresso, θα περιλαμβάνει το μενού για όλους όσους βρεθούν στο Μικρολίμανο για να γιορτάσουν μαζί με όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τη διοργανώτρια εταιρεία, ICARUS, την ολοκλήρωση της 3ης χρονιάς του Hellenic Match Racing Tour.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Ο Όμιλος Azimut | Benetti και η D-MARIN ξεκινούν…

Ο Όμιλος Azimut | Benetti, ο πρώτος κορυφαίος ιδιωτικός όμιλος στον κλάδο των σκαφών αναψυχής...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style