IWC Aquatimer Special Edition

Ο Ferdinand A. Porsche σχεδίασε το Aquatimer Ocean 2000 για την IWC Schaffhausen το 1982.

Με την avant-garde σχεδίασή του, το καταδυτικό αυτό ρολόι με τη μοναδική αντοχή στην πίεση, ήταν πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του. Με αφορμή τον εορτασμό των τριακοστών πέμπτων γενεθλίων του στιλιστικού συμβόλου, η IWC κυκλοφορεί μια ειδική έκδοση σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων με πάχος μόλις 14.5 χιλιοστά.

Το Aquatimer Automatic 2000 Edition “35 Years Ocean 2000” που κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό 350 τεμαχίων, αποτελεί το λεπτότερο καταδυτικό ρολόι στη συλλογή της IWC. Παρά το πολύ μικρό πάχος της κάσας του, λειτουργεί με αξιοπιστία σε βάθος 2.000 μέτρων, χάρη στο νέο βελτιωμένο σχήμα της κάσας από τιτάνιο. Η IWC ήταν η πρώτη που χρησιμοποίησε τιτάνιο στις κάσες των ρολογιών της, διαθέτοντας πλέον εμπειρία 30 ετών στην επεξεργασία του ελαφρού και εξαιρετικά ανθεκτικού αυτού υλικού. Στο πίσω μέρος του ρολογιού έχει σκαλιστεί ένα καταδυτικό σκάφανδρο, υπενθυμίζοντας στον κάτοχό του την εξαιρετική του αντοχή σε πίεση 200 bar. Διάφορα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όπως το μαύρο καντράν, οι λευκοί δείκτες και οι ενδείξεις που διαθέτουν επίστρωση από φωσφορίζον υλικό καθώς και η κόκκινη άκρη του δείκτη των δευτερολέπτων, είναι εμπνευσμένα από το Ocean 2000. Οι εντυπωσιακές εσοχές κρατήματος στο περιστρεφόμενο bezel καθώς και το λαστιχένιο λουράκι αποτίουν φόρο τιμής στο original που σχεδιάστηκε από τον Porsche το 1982.

TO IWC SAFEDIVE SYSTEM 
Κατά τη διάρκεια καταδύσεων με χρήση συμπιεσμένου αέρα, οι δύτες πρέπει να παρακολουθούν τον χρόνο που βρίσκονται κάτω από το νερό, ώστε να μη διακινδυνέψουν την υγεία τους βγαίνοντας πιο γρήγορα απ’ όσο πρέπει στην επιφάνεια. Στα ρολόγια Aquatimer της IWC, ο χρόνος της κατάδυσης μπορεί να μετρηθεί χρησιμοποιώντας το περιστρεφόμενο bezel για επιπλέον ασφάλεια. Το καινοτόμο σύστημα SafeDive διασφαλίζει ότι η στεφάνη μπορεί να ρυθμιστεί μόνο αριστερόστροφα. Έτσι, ακόμα και μετακινηθεί κατά λάθος, η ώρα μηδέν, ο χρόνος δηλαδή που ο δύτης μπορεί να βγει στην επιφάνεια χωρίς να χρειάζεται στάσεις αποσυμπίεσης, δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Τέλος, το λαστιχένιο λουράκι μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα με κάποιο άλλο, χάρις στο σύστημα quick-change.

Η περιορισμένη έκδοση του Aquatimer θα διατίθεται από τις IWC boutiques και τους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της εταιρείας από τον Ιούλιο του 2017.

Τα πιο Δημοφιλη > Ειδησεις

Μαρίνα Πόρτο Χέλι: Ουσιαστική ανάπτυξη το 2023 και θετικές…

Προβλεπόμενη ανάπτυξη της τάξεως του 29,1% για το 2024, ενώ 791 σκάφη ελλιμενίστηκαν μέσα στη χρήση...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

Sea Trials by Skipper ONDECK: Italia 11…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη αποκλειστικών δοκιμών του Skipper ONDECK, με...

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε ισχύ το πλαίσιο απόλυτης προστασίας γ…

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι περιοχές προστασίας...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

Νέο Greek Limited Edition από την Breitl…

Η Breitling δείχνει για άλλη μία φορά την αγάπη της...

Style