[Opinion.Deck] Ιστιοπλόοι υπεράνω κριτικής

apopsi 470

Η ιστιοπλοΐα είναι από τα αθλήματα που έχουν δοξάσει τη χώρα μας σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες. Κάθε Ολυμπιακή χρονιά αναμένουμε με αγωνία να δούμε τους φίλους και συναθλητές μας να αγωνίζονται και να κερδίζουν. Από τον Μάνο Ρούδα*

 Αυτό που μας τα χαλάει κάθε φορά είναι η τηλεοπτική κάλυψη. Το άθλημά μας είναι πολύ τεχνικό και για να το κατανοήσει κάποιος πρέπει να γνωρίζει και από τακτική. Αν σκεφτούμε σε αντιπαράθεση για παράδειγμα τα περισσότερα άλλα αθλήματα, όπου κερδίζει όποιος τρέχει πιο γρήγορα, πηδάει ψηλότερα, ή είναι δυνατότερος (citius, altius, fortius), την ιστιοπλοΐα δεν μπορεί να την παρακολουθήσει ο καθένας. Το ίδιο ισχύει και για τους δημοσιογράφους φυσικά. Αυτοί που ειδικεύονται στα πολύ δημοφιλή αθλήματα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβο) τα γνωρίζουν καλά, κάποιοι άλλοι όμως αναλαμβάνουν να καλύπτουν και τα πιο δύσκολα αθλήματα που απαιτούν γνώση και εμπειρία, όπως η ιστιοπλοΐα. Και εκεί γίνονται λάθη ή ο σχολιασμός είναι φτωχός.

Εμείς λοιπόν οι ιστιοπλόοι έχουμε δύο επιλογές:

α) Να παραμείνουμε στον καναπέ μας και να κατακρίνουμε μέσα από το facebook

ή

β) να βοηθήσουμε τους δημοσιογράφους να μάθουν το άθλημά μας ώστε αυτοί με τη σειρά τους να περάσουν στο ευρύ κοινό. Υπάρχει διάθεση να κάνουμε κάτι ουσιαστικό ώστε η ιστιοπλοΐα να λάβει τη θέση που της αξίζει σε μία ναυτική χώρα όπως η Ελλάδα;

 


Who is Who | MANOΣ ΡΟΥΔΑΣ

roudas O Μάνος Ρούδας κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ΜΒΑ από το Southern New Hampshire University, BSc σε Computer Studies από το University of Glamorgan και HND από το Πολυτεχνείο της Ουαλίας, καθώς και πτυχίο ΙΕΚ σε Οικονομία και Διοίκηση. Επίσης, είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή ιστιοπλοΐας της Γ.Γ. Αθλητισμού από τα ΤΕΦΑΑ και του διεθνούς διπλώματος Yachtmaster του Royal Yachting Association.
Από το 1998 είναι μέλος στον ΠΟΙΑΘ (Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης) και από το 2012 ειδικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου. Από τον Μάιο του 2013 είναι μέλος της επιτροπής Αθλητισμός & Γυναίκα της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ελλάδας.
Από το 1996 μέχρι το 2012 εργάστηκε στην Intracom Telecom αρχικά στην ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης δικτύων και αργότερα ως διευθυντής Μάρκετινγκ. Από το 2012 εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε συνεργασία με μεγάλες εταιρίες συμβούλων και επενδυτικά funds. Την περίοδο 2013-2016 ήταν γενικός διευθυντής της εταιρίας ναυτιλιακών υπηρεσιών Aspida Maritime.
Παράλληλα, από το 1999, έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ναυτικά περιοδικά της χώρας μας ως συντάκτης, αρχισυντάκτης και εκδότης. Έχει εργαστεί σε αρκετά κυβερνητικά έργα (InfOTE, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ΕΟΤ, Αναπτυξιακή Εταιρία Κυκλάδων, κ.α.) στον τομέα ανάπτυξης και μάρκετινγκ.

Τα πιο Δημοφιλη > Αποψη

Editor's Letter 12 xronia ΟΝDECK

Editor's Letter: 12 χρόνια ΟΝDECK

Την 1η Απριλίου του 2011 βγήκε στο φως και στον αέρα το πρώτο τεύχος του...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρεπορταζ

i ygeia se proto plano

Η υγεία σε πρώτο πλάνο

Η έγκαιρη διάγνωση το κλειδί για την αντιμετώπιση της υπέρτασης.

Ρεπορτάζ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Chios-climate-chance

Chios Climate Chance - Με επιτυχία το συ…

Ιδιαίτερη αναφορά στη σύνδεση της θάλασσας με την κλιματική κρίση...

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Style

 Breitling Aerospace B70 Orbiter

140 Χρόνια Πρωτιές: Τo Breitling Aerospa…

Καθώς η Breitling γιορτάζει μια χρονιά ορόσημο, τιμά τις απίστευτες...

Style