Quantcast
Zuccon International Project among the top 25 Italian architect and design firm

In the ranking of the Top 50 Italian architecture and design firms drawn up annually by Guamari and published in the Sole24Ore newspaper, Zuccon International Project is in twenty third place overall and the leading yacht designer by far.

 

The First Custom Line 120’ takes to the sea

The new jewel in the planing fleet and the first to carry the signature of Francesco Paszkowski Design, was launched at the Ferretti Group shipyard in La Spezia.

Mazu 38 Open White Pearl at Boot Dusseldorf

The new Mazu 38 Open White Pearl impresses with her dynamic design and unparalleled interior and exterior space ampleness and comfort.

Rossinavi 180

Zephyr re-imagines superyachts as the sports cars of the sea, with an exterior inspired by classic car design from the ‘50s and ‘60s and a high-performance hull capable of crossing the Atlantic and reaching 32 knots

Rosetti Superyachts

Rosetti Superyachts a new player enters in the international superyacht industry

Previous Next Play Pause
Zuccon International Project among the top 25 Italian architect and design firm Zuccon International Project among the top 25 Italian architect and design firm
The First Custom Line 120’ takes to the sea The First Custom Line 120’ takes to the sea
Mazu 38 Open White Pearl at Boot Dusseldorf Mazu 38 Open White Pearl at Boot Dusseldorf
Rossinavi 180 Rossinavi 180' Zephyr Superyacht
Rosetti Superyachts Rosetti Superyachts

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο | Skipper ONDECK - 9d12f464aed729693ee0af4b4908858b_w720

Ένας στίχος ενός φίλου έγινε το 1987 το όνομα του εστιατορίου που τριάντα χρόνια μετά αποτελεί συνώνυμο της θαλασσινής κουζίνας.

Το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του 1987 και φέτος, 30 χρόνια μετά, εξακολουθεί να εκφράζει τη θαλασσινή κουζίνα.

Η αρχή έγινε στην οδό Διστόμου στον Πειραιά, όπου ο Λευτέρης Λαζάρου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τη δική του αγαπημένη κουζίνα σε ένα εστιατόριο όπου το ψάρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει. Διεθνείς προσωπικότητες αλλά και σημαντικοί Έλληνες βρίσκονται καθημερινά στο Βαρούλκο για να δοκιμάσουν τα καινοτόμα τότε και εμβληματικά σήμερα πιάτα του.

Το 1994 το Βαρούλκο βραβεύεται με τον πρώτο Χρυσό Σκούφο, ενώ το 2002 ο Λευτέρης Λάζαρου κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin, διάκριση που το εστιατόριο εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι σήμερα, 15 ολόκληρα χρόνια μετά. varoulko 1

Με θέα τη θάλασσα που τόσο αγαπά, ο Λευτέρης Λάζαρου «πειράζει» και αναγεννά τα αγαπημένα του πιάτα και δημιουργεί νέες γεύσεις, ενώ το Varoulko Seaside αναδεικνύεται σε έναν πολυχώρο γεύσης. Αίθουσες για ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις και μεγάλες σάλες στο deck συνθέτουν την εικόνα του Varoulko Seaside έκτοτε.

Το 2016 υπήρξε μια επίσης σημαντική χρονιά για το εστιατόριο, αφού ο Λευτέρης Λαζάρου υποδέχτηκε ξανά στην κουζίνα έναν παλιό μαθητή του. Ο Γιάννης Παρίκος επέστρεψε στο Βαρούλκο ως συνοδοιπόρος πια του Λαζάρου, αναλαμβάνοντας χρέη chef de cuisine.

varoulko 3

Σήμερα ο Λευτέρης Λάζαρου και η ομάδα του σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους. Από αρχές Δεκεμβρίου το εστιατόριο θα σερβίρει δύο ειδικά μενού αφιερωμένα στο Χθες και το Σήμερα του Βαρούλκου. Το «Επετειακό Μενού» αφηγείται την ιστορία του εστιατορίου μέσα από πιάτα που σημάδεψαν την πορεία του όπως o λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά αλλά και η αχνιστή πεσκανδρίτσα με πουρέ σελινόριζας, φύλλα σέλινου και κρέμα λεμόνι, ενώ το «Νέο Μενού Γευσιγνωσίας» δείχνει το παρόν και το μέλλον του. Το ψητό καλαμάρι ελληνικής αλιείας με κρέμα καπνιστής ρέγκας, κουνουπίδι και ντολμά με ριζότο σουπιάς και το μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς αποτελούν τις νέες εμπνεύσεις της ομάδας του εστιατορίου.

VAROULKO 1 resize

VAROULKO 2 resize

Με το ίδιο πάθος για δημιουργία της πρώτης μέρας και με τη μοναδική φιλοξενία του Λευτέρη Λαζάρου, το ταξίδι του Βαρούλκου στη θάλασσα των γεύσεων συνεχίζεται.

Latest News

Lifestyle

Events & Regattas

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο | Skipper ONDECK - regattas.Multi70-1nsp-804

A new challenge for Giovanni Soldini and the Maserati…

From Hong Kong to London, retracing the 13.000 miles of the Tea Route

LUXURY & STYLE

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο | Skipper ONDECK - lifestyle.Montenegro-1nsp-805

10 reasons to visit Montenegro in winter

Montenegro, despite being considered mostly as a “summer resort”, offers a plethora of amazing winter...