Quantcast
New CRN

The shipyard based in Ancona has launched its new super yacht ‘Latona’ today,  turning its Owner’s dream into reality

Panerai Transat Classique 2019

In 12 months, a fleet of magnificent yachts will start from the island of Lanzarote, in the Canaries, to rally to Christophe Harbour, a premier superyacht and resort community on the southeast peninsula of St Kitts, in the north of the Antilles.

AVIVA wins Boat International Design & Innovation Award

We are very pleased to announce that Abeking & Rasmussen’s Superyacht “AVIVA” is a winner at the 2018 BOAT International Design & Innovation Awards. 

 

Sun Odyssey 440 from Jeanneau wins European Yacht of the Year Award

Philippe Briand’s design for the 44-feet Jeanneau yacht has taken home the award for European Yacht of the Year in its category.

Ferretti Yachts 670: room for beauty

The Ferretti Yachts 670 is the first gift from the shipyard to itself and the whole nautical world as part of the spectacular celebrations of its 50th anniversary in 2018

Azimut S7 wins the European Powerboat of the Year Award

On January 20, 2018, at the 2018 Düsseldorf International Boat Show, Azimut S7 was named the overall winner of the prestigious “European Power Boat of the Year 2018” (EPY) award in the “over 45 feet” category.

Previous Next Play Pause
New CRN New CRN's super yacht Latona was launched today: 50 metres of bespoke details
Panerai Transat Classique 2019 Panerai Transat Classique 2019
AVIVA wins Boat International Design & Innovation Award AVIVA wins Boat International Design & Innovation Award
Sun Odyssey 440 from Jeanneau wins European Yacht of the Year Award Sun Odyssey 440 from Jeanneau wins European Yacht of the Year Award
Ferretti Yachts 670: room for beauty Ferretti Yachts 670: room for beauty
Azimut S7 wins the European Powerboat of the Year Award Azimut S7 wins the European Powerboat of the Year Award

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο | Skipper ONDECK - 9d12f464aed729693ee0af4b4908858b_w720

Ένας στίχος ενός φίλου έγινε το 1987 το όνομα του εστιατορίου που τριάντα χρόνια μετά αποτελεί συνώνυμο της θαλασσινής κουζίνας.

Το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του 1987 και φέτος, 30 χρόνια μετά, εξακολουθεί να εκφράζει τη θαλασσινή κουζίνα.

Η αρχή έγινε στην οδό Διστόμου στον Πειραιά, όπου ο Λευτέρης Λαζάρου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τη δική του αγαπημένη κουζίνα σε ένα εστιατόριο όπου το ψάρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει. Διεθνείς προσωπικότητες αλλά και σημαντικοί Έλληνες βρίσκονται καθημερινά στο Βαρούλκο για να δοκιμάσουν τα καινοτόμα τότε και εμβληματικά σήμερα πιάτα του.

Το 1994 το Βαρούλκο βραβεύεται με τον πρώτο Χρυσό Σκούφο, ενώ το 2002 ο Λευτέρης Λάζαρου κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin, διάκριση που το εστιατόριο εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι σήμερα, 15 ολόκληρα χρόνια μετά. varoulko 1

Με θέα τη θάλασσα που τόσο αγαπά, ο Λευτέρης Λάζαρου «πειράζει» και αναγεννά τα αγαπημένα του πιάτα και δημιουργεί νέες γεύσεις, ενώ το Varoulko Seaside αναδεικνύεται σε έναν πολυχώρο γεύσης. Αίθουσες για ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις και μεγάλες σάλες στο deck συνθέτουν την εικόνα του Varoulko Seaside έκτοτε.

Το 2016 υπήρξε μια επίσης σημαντική χρονιά για το εστιατόριο, αφού ο Λευτέρης Λαζάρου υποδέχτηκε ξανά στην κουζίνα έναν παλιό μαθητή του. Ο Γιάννης Παρίκος επέστρεψε στο Βαρούλκο ως συνοδοιπόρος πια του Λαζάρου, αναλαμβάνοντας χρέη chef de cuisine.

varoulko 3

Σήμερα ο Λευτέρης Λάζαρου και η ομάδα του σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους. Από αρχές Δεκεμβρίου το εστιατόριο θα σερβίρει δύο ειδικά μενού αφιερωμένα στο Χθες και το Σήμερα του Βαρούλκου. Το «Επετειακό Μενού» αφηγείται την ιστορία του εστιατορίου μέσα από πιάτα που σημάδεψαν την πορεία του όπως o λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά αλλά και η αχνιστή πεσκανδρίτσα με πουρέ σελινόριζας, φύλλα σέλινου και κρέμα λεμόνι, ενώ το «Νέο Μενού Γευσιγνωσίας» δείχνει το παρόν και το μέλλον του. Το ψητό καλαμάρι ελληνικής αλιείας με κρέμα καπνιστής ρέγκας, κουνουπίδι και ντολμά με ριζότο σουπιάς και το μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς αποτελούν τις νέες εμπνεύσεις της ομάδας του εστιατορίου.

VAROULKO 1 resize

VAROULKO 2 resize

Με το ίδιο πάθος για δημιουργία της πρώτης μέρας και με τη μοναδική φιλοξενία του Λευτέρη Λαζάρου, το ταξίδι του Βαρούλκου στη θάλασσα των γεύσεων συνεχίζεται.

Latest News

Lifestyle

NEW LAUNCHES

LUXURY & STYLE

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο | Skipper ONDECK - lifestyle.frederer-1nsp-805

Rolex Congratulates Roger Federer on his 6th Australian Open…

Roger Federer continues to rewrite tennis history after extending his record haul of Grand Slam men’s...

Events & Regattas

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο | Skipper ONDECK - Events.DubInBS-2nsp-804

Dubai International Boat Show 2018

Leisure-friendly initiatives and waterfront expansion projects strengthen Dubai’s position as a must-visit destination for ocean...