Quantcast
Arcadia Sherpa XL on spec construction started

Arcadia Sherpa XL on spec construction started

With SHERPA XL, the Italian shipyard evolves the concept of “pocket megayacht” onto a larger scale, further enhancing some of the design elements typical of the range and introducing new ones at the same time. 

The new Swan 98

The new Swan 98

Nautor’s Swan yachts will soon launch a new superyacht: the Swan 98. 

“El Leon” splashed into the water.

“El Leon” splashed into the water.

“El Leon” splashed into the water. It is the first ship of the Overmarine Group's new fast displacement line in aluminium. 

Launch of the RIVA 110’ Dolcevita

Launch of the RIVA 110’ Dolcevita

The first unit of the new Riva masterpiece was launched in La Spezia, at the shipyard that manufactures its 76 and 110 foot models.

Feadship Sherpa by name, Sherpa by nature

Feadship Sherpa by name, Sherpa by nature

Local residents and people driving and sailing past the Feadship yard in Kaag are used to seeing impressive superyachts docked up alongside the facility.

DynaStream technology for Technohull

DynaStream technology for Technohull

TECHNOHULL the Greek yard, is formulating a number of important new products and innovations. 

Previous Next Play Pause
Arcadia Sherpa XL on spec construction started Arcadia Sherpa XL on spec construction started
The new Swan 98 The new Swan 98
“El Leon” splashed into the water. “El Leon” splashed into the water.
Launch of the RIVA 110’ Dolcevita Launch of the RIVA 110’ Dolcevita
Feadship Sherpa by name, Sherpa by nature Feadship Sherpa by name, Sherpa by nature
DynaStream technology for Technohull DynaStream technology for Technohull

1987-2017: Το ταξίδι συνεχίζεται για το Βαρούλκο

Ένας στίχος ενός φίλου έγινε το 1987 το όνομα του εστιατορίου που τριάντα χρόνια μετά αποτελεί συνώνυμο της θαλασσινής κουζίνας.

Το Βαρούλκο του Λευτέρη Λαζάρου άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του 1987 και φέτος, 30 χρόνια μετά, εξακολουθεί να εκφράζει τη θαλασσινή κουζίνα.

Η αρχή έγινε στην οδό Διστόμου στον Πειραιά, όπου ο Λευτέρης Λαζάρου έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, παρουσιάζοντας τη δική του αγαπημένη κουζίνα σε ένα εστιατόριο όπου το ψάρι ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Η αναγνώριση δεν άργησε να έρθει. Διεθνείς προσωπικότητες αλλά και σημαντικοί Έλληνες βρίσκονται καθημερινά στο Βαρούλκο για να δοκιμάσουν τα καινοτόμα τότε και εμβληματικά σήμερα πιάτα του.

Το 1994 το Βαρούλκο βραβεύεται με τον πρώτο Χρυσό Σκούφο, ενώ το 2002 ο Λευτέρης Λάζαρου κερδίζει το πρώτο του αστέρι Michelin, διάκριση που το εστιατόριο εξακολουθεί να διατηρεί μέχρι σήμερα, 15 ολόκληρα χρόνια μετά. varoulko 1

Με θέα τη θάλασσα που τόσο αγαπά, ο Λευτέρης Λάζαρου «πειράζει» και αναγεννά τα αγαπημένα του πιάτα και δημιουργεί νέες γεύσεις, ενώ το Varoulko Seaside αναδεικνύεται σε έναν πολυχώρο γεύσης. Αίθουσες για ιδιωτικές και εταιρικές εκδηλώσεις και μεγάλες σάλες στο deck συνθέτουν την εικόνα του Varoulko Seaside έκτοτε.

Το 2016 υπήρξε μια επίσης σημαντική χρονιά για το εστιατόριο, αφού ο Λευτέρης Λαζάρου υποδέχτηκε ξανά στην κουζίνα έναν παλιό μαθητή του. Ο Γιάννης Παρίκος επέστρεψε στο Βαρούλκο ως συνοδοιπόρος πια του Λαζάρου, αναλαμβάνοντας χρέη chef de cuisine.

varoulko 3

Σήμερα ο Λευτέρης Λάζαρου και η ομάδα του σας προσκαλούν να γιορτάσετε μαζί τους. Από αρχές Δεκεμβρίου το εστιατόριο θα σερβίρει δύο ειδικά μενού αφιερωμένα στο Χθες και το Σήμερα του Βαρούλκου. Το «Επετειακό Μενού» αφηγείται την ιστορία του εστιατορίου μέσα από πιάτα που σημάδεψαν την πορεία του όπως o λαχανοντολμάς με γέμιση κιμά γαρίδας και σάλτσα κουρκουμά αλλά και η αχνιστή πεσκανδρίτσα με πουρέ σελινόριζας, φύλλα σέλινου και κρέμα λεμόνι, ενώ το «Νέο Μενού Γευσιγνωσίας» δείχνει το παρόν και το μέλλον του. Το ψητό καλαμάρι ελληνικής αλιείας με κρέμα καπνιστής ρέγκας, κουνουπίδι και ντολμά με ριζότο σουπιάς και το μπαρμπούνι με κρέμα αρακά αρωματισμένο με φιστίκι Αιγίνης, καπνιστό τσάι και τσιπς ρυζιού με μελάνι σουπιάς αποτελούν τις νέες εμπνεύσεις της ομάδας του εστιατορίου.

VAROULKO 1 resize

VAROULKO 2 resize

Με το ίδιο πάθος για δημιουργία της πρώτης μέρας και με τη μοναδική φιλοξενία του Λευτέρη Λαζάρου, το ταξίδι του Βαρούλκου στη θάλασσα των γεύσεων συνεχίζεται.

Latest News

Lifestyle

NEW LAUNCHES

LUXURY & STYLE

Bentley Home presents the first kitchen collection

At the Salone Internazionale del Mobile 2018, Bentley Home will be presenting Buxton, the kitchen...

Events & Regattas

Double bullets for Pepe Cannonball and SuperNikka

Day one of the Rolex Capri Sailing Week was a  maxi-only affair on the Bay...